Запалиха българското знаме на карнавал в РСМакедония

По време на ежегодния Вевчански карнавал в РС Македония бе запалено българското знаме.

Вевчани се намира в югозападната част на страната. Вчера силите на реда се опитаха да предотвратят провеждането на карнавала поради пандемията от коронавирус. Участниците в карнавала въпреки това минаха по централаната част на селото.

Днес във Вевчани бе сравнително спокойно. Полиция имаше само в центъра на селото и пред общината, предаде местната телевизия Алсат М. Според кмета Сашо Янкоски “всички имале вина за напрежението, но най-много полицията, която е изпратила прекалено много служители на реда”.

Тази година нямаше официално организиране на карнавала, съобщава БГНЕС.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Ядвига Бендьовска

    Има ли пилот в самолета? – Знае ли Захариева че няма нито 10% от македонците които искат в НАТО и ЕС, а още по-малко за ползване на новото им име „Северна“. Знае ли шкембара че Македония е друга държава членка на ООН. А знае ли същия че почни нищо не знае за Македония, та за Северна ХИЧ, на пример че в нея на най-голямата част от населението България не й е мила. Че има много неправославни както и неславяни, но и славяни на които Сърбия и Югославия са им по-мили щото по тяхното време живееха далече по-добре от сега в България, Румъния и Гърция заедно. Не знае това нито Захариева, нито шкемабара. Кой ли му е дал диплома за разузнавател руски питам се? Гориха гръцкия байрак 1000 пъти и пак са македонци с македонски език за гърците. Питаше се бай-Америка, а не Гърция. Та България? е тази не я питат ни българите не пък хазяите й.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *