Заплаха за бомба опразни офисите на Си Ен Ен в Ню Йорк

Офисите на американската телевизия Си Ен Ен в Ню Йорк бяха евакуирани снощи от полицията след телефонно обаждане, че в сградата на Тайм Уорнър са скрити пет бомби, съобщи Ройтерс, цитирайки полицията.
Отцепен е бил район около Колъмбъс съркъл и сградата е била опразнена. Започнало епретърсване на помещенията. Обаждането е получено около 22.00 ч. местно време. Телевизията е минала на предварително записана програма.Малко по-късно полицията обяви, че офисите са безопасни и нищо подозрително не е намерено, съобщи Ройтерс. “Не са открити бомби в централата на корпорацията Time Warner, където е разположена и редакцията на телевизия Си Ен Ен. Служителите могат да се върнат в сградата”, съобщи Управлението на градската полиция.

“В името на сигурността сградата на Калъмбъс съркъл 25 беше евакуирана. Полицията извърши оглед и не откри нищо обезпокоително. Сградата отново е отворена за служителите. Премахнати са и ограниченията за движение на пешеходци и автомобили”, заявиха правоохранителните органи.

Същите офиси на Си Ен Ен бяха евакуирани за кратко и през октомври, след като на медията бедоставена подозрителна пратка, съдържаща самоделно взривно устройство, припомня АП. Пакетът беше предназначен за бившия директор на ЦРУ Джон Бренън, който е коментатор на Си Ен Ен. Тогава бяха открити още няколко такива пакети, изпратени до влиятелни политици от Демократическата партия, включително Хилари Клинтън и Джордж Сорос.

Инцидентът се случи непосредствено преди междинните избори за американския Конгрес, които се проведоха на 6 ноември.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *