Заплашваната кметица на Крайници М. Димитрова на лекция по пчеларство в Брюксел, впечатлена е от чистотата и реда в града

Лекция за проблемите на пчеларството изслуша в Брюксел кметицата на дупнишкото село Крайници Мариана Димитрова, която спечели на изборите четвърти мандат. Тя е била в белгийската столица като част от българска делегация, поканена от евродепутата Ангел Джамбазки. В групата са били още и бизнесменът и лидер на “Народен съюз” в Дупница Вергил Кацов, неуспелият общински съветник Стоян Терзийски и бившият съветник Ивайло Шаламанов.

Мариана Димитрова, чието име нашумя около трите брутални посегателства над дома й и заплашителното писмо, с което я предупреждаваха да се откаже да се кандидатира отново за кмет на селото, сподели пред “Струма” впечатленията си от пребиваването в административния центъра на ЕС:

“Бях само два дни в Брюксел, но останах впечатлена от чистотата на града. Там всичко е подредено… Не видях някой да хвърли фас на улицата, за разлика от България. Усмихнати и ведри хора. Силно впечатление ми направи полицейското присъствие, което ти дава спокойствие и вдъхва респект. Слушах лекция за проблемите на пчеларството. Никога не съм се занимавала с пчеларство, но темата ми беше интересна. Модератор на срещата беше актьорът Андрей Слабаков.

Това не е първото ми излизане в чужбина. Пътувала съм до САЩ, Германия, а по времето на соца и до Полша и Русия.

Имам желание в нашето китно село да е чисто и уютно, но нещата не зависят само от мен”, разказа Димитрова.

Групата е имала възможност да опита в Брюксел италанска и родна кухня, защото са се хранили в ресторант на ЕС.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *