Запорираха сметките на Алексей Навални

Съдебни изпълнители в Русия са конфискували апартамента на Алексей Навални, съобщи неговият говорител Кира Ярмиш в Twitter, цитирана от ТАСС.

“Съдебни изпълнители конфискуваха апартамента на Алексей Навални. Това се дължи на иска на компанията “Московски школник”, собственост на готвача на Путин – Евгений Пригожин. На 27 август, тоест седмица след като Навални беше отровен, съдебните изпълнители наложиха запор на използването на неговия апартамент в Мариино”, съобщи Ярмиш, посочва БГНЕС.

Сега Навални не може да продава, дарява или ипотекира апартамента. Според Ярмиш, едновременно с това са блокирани и сметките на Навални. Като част от съдебния иск на „Московски школник“ по-рано бяха запорирани и сметките на ръководителя на YouTube канала на Навални  – Любов Собол и сметките на Фонда за борба с корупцията.

„Общо съдът постанови, че Навални, Собол и Фондът за борба с корупцията трябва да възстановят около 88 милиона рубли – това е сумата, която той е изчислил като пропуснати печалби на „Московски школник“ поради прекратяване на договора за доставка на храни“, каза Ярмиш.

През 2018 г. Собол публикува разследване за избухване на дизентерия в училища и детски градини в Московска област и Москва, свързано с некачествена храна, доставяна от компаниите на Пригожин.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *