Започва записването при личните лекари на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

Стартира записването на желаещи за ваксинация. Всички, които желаят да бъдат имунизирани срещу COVID-19, трябва да заявят това пред личните си лекари, съобщават от пресцентъра на БЛС.

Записването за безплатното и доброволно имунизиране може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при общопрактикуващия лекар. Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така медиците ще разполагат с данни, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени. 

Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.

Държавата ще заплаща по 10 лева за поставянето на всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *