Започва ски сезонът в Банско

Утре започва ски сезонът в Банско, съобщиха от фирмата концесионер на ски зоната.

Предприети са всички мерки за безопасността на туристите. Те задължително трябва да покриват своите уста и нос по време на престоя в кабинковия лифт, както и на териториите на лифт станциите, както и пред касите, на които се закупуват карти. Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения ще бъде ограничаван.

Кабините ще се дезинфекцират редовно, а кабините ще се движат с максимално свалени прозорци и шлюзове за проветряване на въздуха, предава 24 часа. Във всяка кабинка да бъдат поставени стикери, показващи лице с маска. Разстоянието между чакащите на опашката за лифтовете трябва да е минимум един метър, пише “24 часа”.

В ски гардеробите е задължително покриването на уста и нос с маска. Периодично ще се дезинфекцират всички контактни повърхности. Създадена е организация по недопускане струпване на лица и въвеждане спазването на физическа дистанция от 1,5 м. между ползвателите на гардеробите.

В ски училищата групите ще са от максимум 10 души, а преди започване на обучението ще се измерва температурата на учителите, служителите на ски училището и всички обучаеми. Препоръчителна и най-безопасна е индивидуалната форма на обучение.

Ако турист се почувства болен, трябва да избягва контакт с други хора, да остане там, където е настанен и да се уведоми управителя или рецепциониста, за съдействие и за връзка с лечебно заведение или с тел. 112

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *