Започва тестване на домашни котки и кучета за COVID-19

Властите на столицата на Южна Корея стартират тестване за коронавирусна инфекция на домашни котки и кучета със симптоми на болестта. Това съобщи представителят на кметството на Сеул Пак Ю Ми, съобщава БГНЕС.

Според нея програмата е одобрена от властите, след като преди няколко седмици в град Чжинджу в южната част на страната е потвърден случай на заразяване на домашна котка с коронавирус.

Пак Ю Ми отбеляза, че тестът за коронавирус ще се извършва от мобилен екип от лекари, водени от ветеринарен лекар. Само котки и кучета със симптоми като треска, кашлица, задух и секрети от носа и очите могат да бъдат тествани.

Ако домашният любимец е диагностициран с болестта, причинена от коронавирус, той трябва да бъде поставен под карантина в продължение на 14 дни в дома на собственика или в специална институция.

Пак Ю Ми отбеляза, че в света все още не са регистрирани случаи на предаване на коронавирус от домашни любимци на хора. Като предпазна мярка обаче тя препоръча да се държат животните на поне два метра от минувачите, докато се разхождат. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *