Започна разпределението на бюлетините за общините в Благоевградско

Започна разпределението на бюлетините за четиринадесетте общини в област Благоевград.

Тази сутрин беше разпечатано помещението, намиращо се в Митница Югозападна, в което бяха съхранявани всички хартиени бюлетини за всяка една от четиринадесетте общини в областта. Самата врата бе отворена със закъснение, заради проблем, възникнал с ключалката, но след намеса на специалист, ситуацията бе разрешена, съобщава „Фокус“ – Пирин.

По думите на областният управител на Благоевград Бисер Михайлов изборните книжа са с общо тегло 12.5 тона.

„Днес в присъствието на представителите на четиринадесетте общински избирателни комисии помещението беше разпечатано при изключително строги мерки за сигурност, заедно с служителите на ОДМВР – Благоевград и представителите на общинските избирателни комисии предстои бюлетините да бъдат транспортирани до самите общини“, каза още Михайлов.

Той добави, че следващата стъпка, която ще бъде предприета е свързана със самите общини, които трябва да направят преразпределение на изборните книжа по сформираните общински избирателни комисии.

„В събота самите секционни избирателни комисии ще бъдат заредени с книжата и материалите, които ще бъдат необходими за провеждането на изборите“, подчерта Михайлов.

Той посочи, че през цялото време от доставката от печатницата в София до този момент бюлетините са били охранявани с жива охрана.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *