Започна разследване на нападението от близък на пациент над лекар в Радомир

Под ръководството на Районна прокуратура – Перник, Териториално отделение Радомир, се води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на медицински специалист.

В Районно управление на МВР – Радомир е постъпил сигнал от лекар в Центъра за спешна медицинска помощ, филиал гр. Радомир, за посегателство спрямо него. Нападението било извършено на 10.07.2020 г. от страна на близък на пациент, посетил здравното заведение, докато шестдесет и три годишният медик изпълнявал служебните си задължения. Незабавно на органите на полицията е била възложена проверка, като материалите по нея са били предадени на прокуратурата.

Според  близки на обвинения мъж той е довел баба си в Спешна помощ с високо кръвно. Иво Асенов поискал да поставят инжекция на бабата за сваляне на кръвното, на което д-р Петков се противопоставил. Близките на бабата твърдят дори, че лекарят е ударил бабата и тогава Иво го е ударил.

„Жената е пристигнала в добро общо състояние, не е ставало въпрос, че има високо кръвно и че се нуждае от преглед. Не знам как е обяснено това. До агресията се стига, когато на пациентите са казали, че трябва да се направи инжекция, на въпроса каква никой не е отговорил. Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са назначени по спешност от нашите лекари”, обясни д-р Сия Механджийска, завеждащ Спешна помощ в Радомир.

Разследването трябва да изясни чия е вината.

         КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *