Започна разчиставнето на отломките след големия пожар в Благоевград

Пожар унищожи домашно имущество и покрива на триетажна жилищна сграда на ул. „Иглика“ в благоевградския квартал „Орлова чука“. Сигнал за инцидента е подаден около 22:41 вчера. На мястото са пристигнали три противопожарни автомобила и огнеборците са гасили пламъците близо един час.

Според живущи в съседство хора от кооперацията са реагирали първи, като са се опитали да потушат пожара с вода с маркучи, но по това време са дошли специализираните екипи. Малко преди 23 часа целият район е огласен от мощен взрив. Оказва се, че е избухнала газова бутилка в горящата къща.

„Гърмежът беше много силен. Първоначално не разбрахме откъде идва и какво се случва. Паникьосахме се и изскочихме навън. Тогава видяхме пламъците“, разказа жена, живееща при ЗМК, и допълни, че дълго след това се е чувал и тътен от падащата покривна конструкция. На улицата буквално по пижами излизат и хората от улица „Иглика“, притеснени от случващото се.

Днес по обяд бригада разчистваше отломките от покрива и пораженията след пожара. Работник от групата разказа, че в засегнатата къща живеели общо 3 семейства. „Знам, че газовата бутилка се е запалила впоследствие. Но откъде е тръгнал пожарът, не знам. Може да е от късо съединение“, предположи мъжът. Той сподели, че не е сигурен дали от обгазяване, или им е прилошало, но в болницата са откарани двама от живущите в сградата.

Все пак радостното е, че няма сериозно пострадали и пожарът е нанесъл само материални щети.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *