Започна срещата на върха “Три морета” с домакин Румен Радев

Започна срещата на върха в рамките на инициативата „Три морета”. Събитието се провежда в София, а негов домакин е българският президент Румен Радев.

Срещата беше открита от министъра на икономиката в служебното правителство Кирил Петков.

„За мен е чест да ви приветствам на Срещата на върха „Три морета” и бизнес форума! Искам да благодаря на президента Румен Радев и на съорганизатора – Американската търговско-промишлена палата в България и Българската банка за развитие. Надяваме се да проведем много успешен бизнес форум, който ще сближи нашите бизнеси, за да развиваме значителни трансгранични проекти”, посочи той.

В тазгодишната среща на върха, освен държавните глави, ще участват и висши представители на изпълнителните власти на държави участнички. Инициативата обединява 12 страни членки на ЕС. Целта е насърчаване на регионалното сътрудничество между държавите.

„Уважаеми колеги, приятели, партньори и гости. За мен е привилегия да ви приветствам и да ви кажа „Добре дошли” на тази среща на върха. Инициативата „Три морета” се е доказала като платформа за диалози, очертаваща стратегически линии за насърчаване на икономическото развитие чрез енергетиката, транспорта и дигиталната свързаност”, бяха думите на президента Румен Радев.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *