Започна укрепването на пътя за Рилския манастир

Дейностите по аварийното укрепване на пътя за Рилския манастир са започнали. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

В момента се укрепват скатовете в 250-метровия участък при 27-ми километър на третокласния път Кочериново – Рила – Рилски манастир. До 25 април ще се разчиства платното от скалните късове. През почивните дни за Великден няма да се изпълняват никакви дейности, за да не се затруднява движението в участъка. Предвидените строителни работи ще продължат след празниците и ще са само в делничните дни – от понеделник до 13 часа в петък. 
За безпроблемното преминаване на моторните превозни средства при извършването на аварийно-възстановителните работи е въведена временна организация за движение. Трафикът се пропуска чрез светофарна уредба, а при необходимост ще се спира от сигналисти за времеви интервали не по-големи от един час. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч.

Предвидените дейности включват обрушване на скатовете и монтаж на високоякостна защитна система. Срокът за приключване на укрепителните работи е до началото на юни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *