Топ теми

Започна частично асфалтиране на улиците в селата на Кюстендилска община

Асфалтират две улици в кюстендилското село Драговищица. Полагането на настилката започна от кварталите на населеното място – Пиривол и Ямборано, съобщи кметицата София Плачкова. Сега върви кърпеж на дупки пред магазина и черквата в Ямборано, уточни тя. Преди две години е било извършено частично асфалтиране в Драговищица.

„Очаква се асфалтирането да продължи още някоя седмица, хората са доволни, че улиците в селото се ремонтират. С преасфалтирането и кърпежа на дупки ще спестим чупене на автомобилни части. Времето сега е добро и дава възможност дейностите по асфалтиране да не бъдат прекъсвани“, обобщи София Плачкова.

Средствата са ресурс от миналата година, когато от община Кюстендил обявиха, че 1 500 000 лв. ще отидат за асфалтиране на улиците в Кюстендил и същата сума за асфалтиране на улиците в селата от общината. Парите са от гласуваните от МС 3 000 000 лв. за асфалтиране, които влязоха по сметките на Общинска администрация през лятото на миналата година. По селата асфалтирането започва в Берсин, Катрище, Лозно и Таваличево.

В Кюстендил се асфалтира на 12,90 лв. на кв.м без ДДС, дупки се кърпят за 16,80 лв., 24 лв. струва правенето на тротоар.

166 000 лв. пък бяха заделени за аварийно изкърпване на дупки.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *