76-та вечер на антиправителствени протести

Малко след 17.00 ч. във вторник протестиращи започнаха да се събират пред президентството в София, където се провежда трети национален протест. По повод Деня на Независимостта на България недоволството започна с химна на България. Движението по булевард “Цар Освободител” е блокирано. Полицейското присъствие в “триъгълника на властта” е засилено. Има и поставени КПП-та, а полицаите проверяват щателно личния багаж на протестиращите. Органи на реда, облечени с жилетки с надпис “антиконфликт”, пазят сградата на НС, съобщава NOVA.

Малко след 20.40 ч. част от протестиращите, начело с БОЕЦ, се отделиха от множеството и тръгнаха на шестие и блокираха “Орлов мост”.

Около 21.30 ч. пред старата сграда на НС между полицаите и протестиращи се стигна до напрежение. 

Часове преди началото на протеста полицаи претърсиха палатковия лагер на майките от инициативата „Системата ни убива”. Той се намира пред сградата на бившия Партиен дом. Там органите на реда намериха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор.  По думите на майките той се използва от медицинско лице за промиване на рани.

„Дойдоха около 20 полицаи и започнаха да ровят в палатките. Взеха физиологичен разтвор, части, с които укрепваме палатките и празна туба от бензин. Казаха, че след края на протеста ще ни върнат всичко”, обясни Вера Иванова от „Системата ни убива”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *