Започнете деня с вода с краставица: 6 ползи от супернапитката

За да си я направите, ви трябват два литра вода, една краставица, мента и лимон

Пиенето на вода с краставица носи невероятни ползи на организма, твърдят учените. Смята се, че това е новата супернапитка, която се приготвя и много лесно.

За да си я направите, ви трябват два литра вода, една краставица, мента и лимон, пише Една.бг.

Краставицата се нарязва на тънки резени и се слага в съд с около два литра вода. Към тях се добавят ментата и парче лимон, след което цялата смес се оставя в хладилник за една нощ.

После може да се пие, като няма никакво ограничение в количеството, което консумирате. Тъй като в краставицата се съдържа предимно вода, калорийното съдържание на половин порция от зеленчука е 10-12 калории.

Зеленчукът е богат на витамини, най-вече А и С, съдържа и минерали, между които натрий,магнезий, калий и т.н. Освен това краставицата е богата на сяра и силиций, които спомагат за здравия растеж на косата. 

Ето и няколко други ползи от напитката:

Супернапитката ще ви помогне, ако спазвате някаква диета – водата с краставица ще намали чувството ви за глад.

Хидратиране – благодарение на краставицата тялото ви ще се хидратира по-добре, ще се подобри и работата на сърдечно-съдовата система и не на последно място – организмът ще се изчисти от натрупаните токсини.

По-хубава кожа – ако пиете от напитката всеки ден, кожата ви също ще се почувства по-добре. След известно време консумиране на напитката ще забележите, че кожата ви е по-гладка и еластична. Не на последно място, краставицата е зеленчук, в който се съдържа силициев диоксид – той е съществен компонент на съединителната тъкан.

Повече витамини и минерали – в краставицата се съдържат витамини, които се усвояват лесно от организма. Има голямо количество витамин С и А, освен това е зеленчук, богат на фибри.

Детоксикация – напитката е подходяща за подсилване на организма по време на детоксикация.

Ще се намали кръвното налягане, което намаля и опасността от заболявания като инсулт, инфаркт, бъбречни проблеми и пр. Комбинацията от калий, магнезий и натрий помага за регулирането на кръвното налягане.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *