ЗАРАДИ АВАРИРАЛ ВОДОПРОВОД: Огромна триметрова дупка затруднява движението към Сърбия при кюстендилското село Драговищица

Дупка с дълбочина три метра в махала Ямборано на кюстендилското село Драговищица стана причина движението в този район по пътя за сръбската граница да се осъществява само в едното платно.

„Мястото е обезопасено със сигнални червени ленти, бяхме на място с пътния инженер. През седмицата ще се работи усилено за възстановяване на компрометирания участък и най-вероятно ще останат затворени около 50 метра в махала Ямборано. Най-вероятно се е получило преовлажняване в лявата част откъм посоката на движението в центъра на тази махала преди автобусната спирка. Веднага сме отреагирали, имаме снимков материал, докладвано е на кмета Огнян Атанасов. Триметровата дълбока пропаст в момента е насипана с фракция от служители на водния оператор в Кюстендил, за да може да издържи. Пуснато е само дясното платно по посока на движението. В понеделник най-вероятно този участък ще бъде спрян, има алтернативни подходи от долната част на махала Ямборано“, каза Ивайло Чалъков – главен експерт „Управление при кризи“ в община Кюстендил.

По информация на жители на село Драговищица дупката е вследствие на работа при авария на водопровод, когато е открит стар теч, който е причина за водния режим.

Ивайло Чалъков припомни, че с общинския план за действие в определени части и райони се следи и се наблюдава за свлачища, земетресения, полски и горски пожари.

Община Кюстендил ще закупи 6 генератора, при два в наличност, които ще се използват при тежки ситуации по отдалечените планински села и за социалните служби при необходимост. Те ще бъдат доставени вероятно през седмицата. Експертът по управление при кризи Ивайло Чалъков допълни, че ако има пробив в електрозахранването, за известно време ще могат да се предоставят на хора за осветление и отопление поне временно, докато се възстанови електрозахранването.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *