Заради коронавируса само изпълнители от България на международния фест „Пей сърце” в Кюстендил

Читалище „Братство в Кюстендил е готово с регламента за 14-ото издание на международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце 2020”. Той ще се проведе на 12 и 13 септември 2020 г. в областния град. Фестивалът се организира ежегодно и е под патронажа на кмета на община Кюстендил Петър Паунов.

„Целта му е да съхрани и популяризира шлагерната и старата градска песен, възраждането им за нов живот и приобщаване на младите хора към тяхната лиричност и красота. Има конкурсен характер и се провежда в рамките на два дни. В него могат да участват всички желаещи изпълнители от страната, подали анкетна карта за участие до 5 септември 2020 г.”, обяви читалищният председател Иван Андонов

Във връзка с епидемиологичната обстановка тази година участници от чужбина няма да се допускат. Музикалното събитие ще протече при спазване на всички изисквания на Министерството на здравеопазването.

Фестивалът се провежда в 2 раздела: шлагерни песни и стари градски песни в 4 категории. Представят се индивидуални изпълнители със свободна програма до 8 мин. – групи /до 10 човека/, свободна програма до 12 мин. – групи /над 10 човека/, свободна програма до 12 мин. и авторска песен. Участниците се оценяват от професионално жури и ще бъдат присъдени I, II и III награда в отделните раздели и категории.

Организаторите предвиждат и 3 специални награди в отделните категории. Всички състави и изпълнители получават плакет и грамота за участие.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *