ЗАРАДИ НАТРУПАНИ С ГОДИНИТЕ ДНИ! Шефът на АГ отделението в общинската болница в Дупница д-р Б. Попов излиза 105 дена платен отпуск, връща се на работа през април догодина

Шефът на АГ отделението в общинската болница Дупница, уважаваният гинеколог д-р Борис Попов, излиза в дълъг платен отпуск. От днес той вече не е на работа, ще се върне през април следващата година.

“От ръководството на болницата настояха да си ползвам платения отпуск, който е по 35 дена на календарна година, а не съм го ползвал от 2016 г. За последните три години съм събрал общо 105 работни дни. Като изтекат, ще си взема и отпуската за 2019 г. и ще се върна на работа чак през април догодина. Като се върна на работа, не се знае дали ще съм завеждащ отделение”, заяви с недомлъвки д-р Попов.

Докато д-р Попов е в платен годишен отпуск, ще го замества д-р Борко Исаков, който на няколко пъти започва работа в отделението и се отказва. В момента работи в родилното.

Както “Струма” писа, предишният управител на болницата доц. Д. Недин се оплакваше, че голяма част от лекарите и сестрите не са ползвали платените си отпуски с години назад, което според него е пагубно за финансовото състояние на здравното заведение. При пенсиониране болницата изплаща натрупаните отпуски, както и обезщетение при напускане. Сумата понякога достига до 5000-6000 лв. на пенсионер, заяви тогава доц. Недин и определи невзелите платен отпуск като “отпускарска мафия”, която източва болницата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *