Заради новите, по-високи цени след Нова година, автошколите затрупани с кандидати за курсисти

Бум от кандидати да изкарат курсовете за шофьори отчитат автошколите в Перник. Интересът на младежите се засилил през последния месец, а часовете на инструкторите са запълнени до краен предел и те не могат да поемат всички кандидат-водачи. Причината е, че след Нова година се очаква скок в цената на шофьорските курсове. В момента курсантите плащат по 700-800 лв. Готвеното увеличение обаче ще повиши цената до 1200 лв.

„Предвижда се всички коли да бъдат оборудвани с камери. Освен това ще бъдат увеличени часовете за кормуване в извънградски условия, по скоростни пътища и магистрали. Това при всички случаи ще доведе до оскъпяване“, твърдят инструктори.

Собствениците на автошколи не са съгласни с новите условия, които, ако влязат в действие, ще доведат до сериозни разходи. Те са и против поставянето на камери във всяка кола.

Според новите правила желаещите да изкарат книжки ще трябва да карат също нощно време и при засилен трафик. Целта на увеличаването на часовете е да се гарантира по-добро обучение на бъдещите шофьори и по-малко инциденти на пътя. С тази цел на следващ етап се предвижда и въвеждането на симулатор за практическите занятия на кандидат-водачите.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *