Заради огромното недоволство на хората! Общинската съветничка в Благоевград Злата Ризова: Пускам петиция за спиране на минералната вода на хотел „Езерец“

Пускам петиция за преразглеждане и отмяна на решението на Общински съвет – Благоевград, с което с минерална вода се захрани частният хотел „Езерец“. Мотивът да го направя е огромното недоволство на хората, декларирано в социалните мрежи от факта, че не е реализиран основният проект за захранване с минерална вода на общинския закрит плувен басейн, а вече собственикът на „Езерец“ Р. Калайджиев поставя искане за увеличаване на дебита за частното си  ползване. Възниква логичният въпрос какво ще се случи, когато минералната вода се отклони и към басейна, който е приоритет за общината и заради който от общинската хазна бе съфинансиран проектът за тръбопровода. При обсъждане на идеята в местния парламент кметът Ат. Камбитов заяви пред всички съветници, че минерална вода има за всички. Сега обаче се оказва, че това съвсем не е така и дебитът, отпуснат за съвместната общинско-частна инициатива, не стига за нищо. Ако още 10 собственици на хотели поискат да бъдат захранени с минерална вода, очевидно е, че няма как да стане, но и няма основание да им се откаже. Явно решението на ОбС – Благоевград, касаещо частно-публичното партньорство между общината и съветника Р. Калайджиев, бе взето прибързано и необмислено, след като породи толкова силна вълна на недоволство сред гражданите и десетки въпроси, сред които например защо не се направи поне 1 чешма с минерална вода, която могат да ползват всички жители и гости на Благоевград?!

Обявявам петицията за подкрепа в социалните мрежи.  Щом събера гласовете на 2000 недоволни, внасям в ОбС предложение за преразглеждане и отмяна на решението.

ЗЛАТА РИЗОВА, общински съветник

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *