Топ теми

Заради отсъствие на адвоката му Ил. Янев! Съдът отложи гледането на мярката на задържания в ареста през декември за екшън в Сандански Ив. Терзийски-Веждата

Съдия Иван Филчев върна за разглеждане искането за отмяна на най-тежката мярка „задържане под стража”, наложена на Иван Терзийски в Районен съд – Благоевград. Това стана вчера, след като с молба адвокатът на обвиняемия, експредседателят на Районен съд – Сандански Илия Янев, настоя за отлагане на гледането не мярката за друга дата с мотив, че отсъства от града по лични причини.

В момента Ив. Терзийски е в следствения арест в Благоевград и не се наложи да бъде транспортиран в Районен съд – Сандански. Съдия Филчев излезе с определение, че препраща искането за отмяна на мярката в по-лека по компетентност на Окръжен съд – Благоевград.

На 19 декември Районен съд – Благоевград остави за постоянно в ареста 32-годишния Иван Терзийски, по прякор Веждата, който бе задържан след среднощен екшън в Сандански.

На 18 декември през нощта съпругата на Терзийски подава сигнал на телефон 112, че мъжът й е отправил заплахи към нея, стрелял с газов пистолет и е увредил колите на нейния баща.

При задържането на Терзийски той се държал агресивно в полицейското управление в Сандански, обиждал полицаи, обърнал бюро и изблъскал един от униформените.

При последвала проверка в две жилища, обитавани от него, са открити наркотици в 12 пакетчета с общо тегло около 200 грама, които при наркотеста са дали положителна проба за хероин.

Терзийски е обвинен в три престъпления – увреждане на двата автомобила на неговия тъст, държане на наркотици с цел разпространение и едро хулиганство.

Тогава пред съда той бе защитаван от бившия вътрешен министър Виктор Михайлов, който се опита да обори обвинението с аргументи, че няма категорични доказателства, че е извършил престъплението.

От своя страна, Терзийски заяви, че става въпрос за дълбоко лични неща от семеен характер, но отрече да е увредил колите, както и да е стрелял с газовия пистолет, който е предал доброволно на полицаите.

В полицейското управление се почувствал изведнъж зле и ако е буйствал, предположи, че причината е от питието, което изпил преди това, като не изключи някой да е сложил нещо в него.

Терзийски призна, че се извинил на полицаите, които познавал от залите за тренировка и кафенетата.

Срещу Иван Терзийски има две висящи дела, едното в Районен съд – Сандански за телесна повреда, а другото в Специализирания наказателен съд – за екшъна, разиграл се на Слънчев бряг между групировката на Божо Кравата, към която той принадлежи, и Митьо Очите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *