Заради пандемията декларации за отопление социално слаби от Кюстендилско подават по местоживеене

Декларациите за целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон 2020/2021 заради пандемията се подават и на място в населените места в Кюстендилско. По график в сряда социално слаби от село Копиловци си попълниха заявленията-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон в кметството. Документите се приемат от служители на агенция „Социално подпомагане“.

„Тази година очаквам от селото такъв вид подпомагане да получат между 30 и 40 човека”, прогнозира Мирослава Костадинова, кмет на село Копиловци. „Има млади хора, които са социално слаби. Помощи трябва да получат и пенсионери, условието е месечният им доход да не надвишава сумата от 360 лева”, поясни тя.
„За предстоящия зимен сезон еднократно ще бъдат отпускани 500 лева за закупуване на дърва за огрев или за ползване на електричество. Тази година заявленията заради пандемията могат да се попълват в по-малките населени места в кметствата по селата. По-високите пенсии от първи юли няма да се отразят при отпускане на помощта”, отбеляза кметицата, която управлява селото с 600 жители.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *