Заради пациентите с коронавирус! Обединяват вътрешно с пневмофтизиатричното отделение в общинската болница в Дупница

Организационни проблеми, чието решаване ще подобри диагностицирането и лечението на пациенти с Covid-19 в общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница, обсъди министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с кмета на града инж. Методи Чимев, прокуриста на лечебното заведение Мария Иванова и общинския съветник Емил Гущеров. Инициативата за срещата бе на инж. Чимев и Е. Гущеров, а темата бе именно здравеопазването в града и съдействие за разрешаване на някои казуси.

Като мярка за подобряване на обслужването на непотвърдени и положителни за коронавирусна инфекция пациенти ще бъде предприето преструктуриране на отделения в лечебното заведение. За целта пневмофтизиатричното отделение и вътрешното отделение на болницата ще бъдат обединени. Това ще улесни работата на медицинския екип, обслужващ пациентите, а на болните ще бъде гарантирано оптимално качество на оказваните медицински грижи.

“Искам да благодаря на министъра както че много бързо се отзова на нашата молба за среща, а също така и че се ангажира да съдейства за някои от казусите, които имаме в общинската болница. Коментирахме и някои идеи, свързани с нашата болница, но е още рано за конкретика. Министър Ангелов пое ангажимент да съдейства и за разговор с НЗОК във връзка с клиничните процедури, по които лечебното заведение следва да работи в контекста на Covid-19 епидемията. Поканих министъра да посети “Св. Иван Рилски” и в най-скоро време ще ни гостува в Дупница, така че темата и идеите ще търпят развитие”, коментира инж. Чимев.

Прокуристът на болницата Мария Иванова увери, че към момента здравното заведение разполага с достатъчно легла за пациенти с Covid-19.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *