ЗАРАДИ ПОЖАРИТЕ ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН! Кметицата на Бобов дол Е. Величкова забрани паленето на огън, пушенето и паркирането до нивите с жито

Кметицата на Бобов дол Елза Величкова издаде заповед, с която се забранява паленето на огън, пушенето и паркиране на МПС в близост до ниви с жито, за да се избегнат инциденти, свързани с възникването на пожари през летния сезон, както и заради настъпването на восъчната зрялост на посевите с житни култури. Забраната е до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата. 

Абсолютно забранено е и паленето на стърнища и други растителни остатъци, както и използването на открити огнеизточници в земеделските земи и извън тях – в слогове и крайпътни ивици. Срокът на заповедта е до края на октомври тази година.

Със забраната са запознати кметовете и кметските наместници в миньорската община. Тя е изпратена и до председателите на земеделските кооперации в Бобов дол и региона за сведение и изпълнение. Нарушителите на кметската забрана са застрашени от парична глоба, такава в размер от 200 до 2 хил. лв. е предвидена и в Закона за МВР, ако бъдат установени нарушения на противопожарните правила и изисквания.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *