Заради предстоящия вот: Масово отменени резервации по морето

Български туристи отменят резервациите си за почивка заради предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Причината е изискването за по-ранно записване за упражняване на правото си на глас в даден курорт. В Златни пясъци до момента няма записани, които искат да гласуват.

Много хора като Анелия смятат, че да гласуват на изборите е по-важно от почивката. Заради предстоящия вот хотелиерите вече имат отменени резервации, предава bgonair.

„Да, наистина, много от резервациите са анулирани, защото българите все повече осъзнават, че трябва да упражнят правото си на вот“, каза хотелиерът Станислав Стоянов.

Гласуването е възможно, само ако избирателите се регистрират и посочат мястото, в което са отседнали като свой настоящ адрес, месец преди вота. От своя страна собствениците на хотели трябва да удостоверят, че гостите наистина са отседнали в техния хотел. 

„Това, че няма изградено още становище да се изградят временни пунктове в хотелите, е проблем за нас. Защото хората отменят или изместват отпуските си за след изборите“, допълни Стоянов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *