Заради сватба на приятели “Пиринските вълци” пропуснаха откриването на мотосезона в Благоевград, на което се стекоха 500 рокери

Над 500 запалени рокери от Югозапада откриха вчера новия мотосезон в Благоевград с традиционна обиколка на града и състезания за майсторско каране на полигона край областния център на Пиринско. По традиция организатор на мащабното събитие, което събра запалени мотористи от цяла Югозападна България, бе Николай Янчев. Въпреки протестите на нежната си половинка той пусна в състезанията на най-малките 7-годишния им син, който точно като татко си бе пълен с ентусиазъм и страст към моторите. Той обаче далеч не бе най-малкият участник в надпреварите, 4-годишният Деян Найденов от Перник бе дошъл с баща си, запален рокер, за да участва за първи път в истинско мотосъстезание. В групата на младата смяна бе и 7-г. Наско Христов, внук на собственика на популярно барче в жк “Запад” Иван Гълъбов. Галабата качи на детския мотор и братчето му Иван, който е само на година и 8 месеца, но вече здраво стиска кормилото.
Две чисто нови задни пистови гуми, една задна профилна гума, спрейове, козметика за мотор, наколенки, ключодържатели – всички тези подаръци от организатора чакаха победителите в поредица от състезания като демонстративно майсторско управление, най-бавно каране, атрактивно каране, стънт и др. В ролята на водещ Стоян Грозданов-Боята агитираше непрекъснато присъстващите на събора да излязат на пистата и да покажат майсторлъка си, вместо да събират публика около мотора си извън състезанията. Сред зрелищните демонстранти на бърнаут бе Нинджата от Кюстендил, а в надпреварата по най-бавно каране почетната стълбица си разделиха Боби от Кюстендил и Еди и Стефан от Благоевград. Известният с майсторското си каране брат на фолкпевеца Борис Дали – Велислав Делибалтов, от кюстендилския клуб “Осоговски ездачи” този път пропусна състезанията и само отстрани се наслаждаваше на екшъна, явно решил да даде шанс на други да спечелят наградите.
Сред най-зрелищните и тази година бе Тони Рокера Стрелата, изживяващ се като сатанист и по тази причина монтирал рога и черепи по каската и по мотора си. ” Този череп отгоре ни казва: “И аз бях като теб, а ти ще станеш като мен, затова си живей живота, че е кратък!”, мъдро поясни набиващият се на очи особняк, сочейки каската си. Червеният общински съветник Милан Богдански също не пропусна да извади мотора си и да се отдаде на общата емоция. Той призна, че 16-годишният му син също е запален моторист, но вчера не бе на купона по откриване на сезона.
Масовото събитие пропусна и почти целият екип на благоевградския клуб “Пирински вълци” начело с председателя им Методи Методиев-Вожда. Причината за отсъствието обаче бе основателна: предната нощ всички празнували в София сватбата на приятелите си рокери Антон Домузов и Цвети Ву, които миналото лято на събора на Предел се сгодиха .
Още в първия ден на новия мотосъбор се определи мястото и датата на закриването му. Това ще се случи на 20 и 21 септември на Дъбрава. Договорката направи кметът на селото Росен Георгиев, който за първи път вчера яхна железен кон и призна: “Усещането е велико. Моторите май ще станат новата ми страст!”.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *