Заради смъртта на бивша свекърва! Викат на разпит нотариус Мила Коновска

Нотариус Мила Коновска бе разпитана като свидетел в Окръжен съд – Благоевград за пътен инцидент, довел до смъртта на бившата й свекърва. 90-годишната Елена Елчинова е блъсната на пешеходна пътека при кръговото кръстовище край училище „Яне Сандански” в Разлог на 18 април 2015 г. от лек автомобил. Шофьорката на червено рено Румяна Дуцева, която го била паркирала в насрещното движение, тръгнала да излиза на заден ход и по невнимание блъснала пешеходката, която паднала на земята и си ударила главата.

„Първо на мен ми се обадиха по телефона от Спешен център, че бившата ми свекърва баба Лена е претърпяла инцидент и е в разложката болница. Въпреки че с мъжа ми Георги сме разведени от 2000 г., не сме се разделяли и живеем заедно. По това време ние бяхме в Благоевград и той се обади на сестра си Ана, която беше в Разлог, да се погрижи за майка си. Още същата вечер я транспортираха в „Пирогов“ в медикаментозна кома. Обадихме се веднага на дъщеря ни, която е кардиолог в Барселона, и тя настояваше за адекватно лечение. Направихме всичко за баба Лена, осигурихме най-добрите лекари, но след 1 седмица почина.

Георги беше сринат след смъртта й, не можеше да се примири, че си е отишла по такъв начин. Седмица преди инцидента й чествахме 90 години, хвана се на хорото. Тя беше чевръста жена, нямаше сериозни заболявания, правеше си разходки, идваше при мен в кантората в Разлог. Мислехме, че ще изкара 100 години“, обясни нотариус Мила Коновска.

Съдебният състав, председателстван от Петър Пандев, изслуша сина Георги и дъщерята Ана, които разказаха, че майка им била жизнена. С хематомите по главата при инцидента не е имала никакъв шанс, казали лекарите.

По делото бяха разпитани магазинерка, очевидец на произшествието, както и полицейски служители, пред които шофьорката е признала, че тя е блъснала бабата и след инцидента я откарала в болница с колата.

Предстои изслушване на вещото лице, изготвило автотехническата експертиза. Синът и дъщерята на загиналата баба се конституираха като граждански ищци и искат 400 000 лв. обезщетение от Румяна Дуцева, която на този етап не е дала обяснения за пътния иницент с фатален край.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *