Заради снега и лошото време таксиметровите шофьори в Дупница не излязоха на работа

Заради снега и студеното време голяма част от таксиметровите шофьори в Дупница не излязоха на работа. В социалните мрежи дупничани масово се оплакваха, че чакат между 30 и 50 минути, за да дойде таксито на подадения адрес и че от фирмата им заявявали, че закъснението е защото нямали достатъчно коли.

Райна Занева е таксиметров шофьор от години. Вчера за разлика от голяма част от колегите си тя беше излязла с колата на работа.

„Времето е много лошо, духа вятър и навява снега по пътищата. В крайните квартали има непочистени улици и когато се наложи да се пътува дотам, е страшно. Автомобилите трудно се придвижват в дълбокия сняг. Има стръмни улици, по които е невъзможно на такова време да се изкачи таксито”, заяви Р. Занева пред репортер на „Струма” и допълни: „Цената на газта за кратко време скочи от 86 стотинки на 1,01 лв. Някои колеги предпочитат да си стоят вкъщи, за да не си чупят колите. По време на обилен снеговалеж винаги има много клиенти, които при хубаво време не търсят нашите услуги. Днес разчитат на нас едните, защото колата им не е запалила, други пък се страхуват да пътуват в заснежените улици. Курсовете в Дупница са къси за по 2,00 -3,00 лв. на курс. Ако закъсам с таксито, ще се наложи аз сама да си търся начин да се измъкна от снега. Това са причините, поради които колегите не искат да работят на лошо време. Аз съм на работа, защото съм дежурна към фирмата, в която работя, но след малко си тръгвам, вече е обяд, не мога повече”, заяви Р. Занева.

Бурният вятър образува преспи по пътя за село Бистрица, а  преминаващите автомобили оформиха дълбоки коловози. За това допринесоха и няколко младежи, които използваха пътя за поредното офроуд приключение. От снегопочистващата фирма чистят пътя от Дупница до центъра на селото. Вчера сутринта, преди кметът да изчисти главните улици в горната част на селото, мнозина бистричани си оставиха колите по странични улички и се прибраха пеша по домовете си.

Така е във всички села на община Дупница, фирма почиства снега само по главната улица, а останалите улици се почистват или от кметовете, или от живеещите там, или пък ги утъпкват преминаващите автомобили .

Вчера беше осигурен достъп до бобовдолското Големо село, в самото село улиците ще бъдат почистени днес, заяви кметският наместник Васил Васев.

„Няма движение на автомобили от града към селото. Още в събота заваля сняг и тези, които по принцип си идват за почивните дни, не дойдоха. В селото живеят възрастни хора и не им се налага да пътуват до Бобов дол или Кюстендил. Имаме магазин, в който могат да си купят храна”, допълни Васев.

В рилското село Смочево натрупа около 70 сантиметра сняг. Жителите на селото си направиха тунели по дворовете, за да се придвижват свободно. Снегорини минават по няколко пъти по една и съща улица, но не могат да смогнат да почистят снега, тъй като духа вятър и се образуват преспи.

Наред с несгодите, въпреки студа и снега мъже от Смочево впрегнаха АТВ в каруца и отидоха да празнуват Трифон Зарезан до параклис “Св. Никола” извън селото.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Hoqta za struma

    Ne e verno kak alchnite mizerni stotinki nema da izleznat
    Struma kenefa balva fake news

    Struma mamka vi deva gnusna za 10lv puskate mazni lani ot koito vi se izsere v ystata mama vi deva eftina na jaltia usran toaleten e vesmik

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *