Заради тази жена ли бе отвлечен Янек и може би не е сред живите

Той е на 43 години, висок, добре сложен, интелигентен, бивш състезател по мотоциклетизъм, рекламно лице на мобилен оператор, неангажиран, живее и работи във Франция от 17 г. насам, с перфектни обноски – привлекателен и приятен. Всичко това е Янек Миланов от Дупница. Той не е криминално проявен, животът му тече почтено, никога не е имал вземане-даване с мутрите. По ирония на съдбата и не по негова вина се налага да „изчисти сметки“ с една от най-страховитите фигури в региона – гард номер 1 на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата, пише flagman.bg. 

Флагман.бг пръв оповести личната драма на Марио Миланов, брат на Янек, който ни алармира от Англия, където живее, за това, че брат му е изчезнал на 31 юли, до ден-днешен от него няма и следа. 
Дотук МВР разполага с данни, че около 23 ч. на 31 юли Янек се качва в джипа БМВ Х6 на Васил Капланов, сяда на предната седалка до него. Около час и половина след това има връзка с мобилния му телефон, проследени са клетките, през които са преминали, но след това телефонът заглъхва, а две денонощия по-късно в Кюстендилската прокуратура е образувано наказателно производство за отвличане. Обвиняем до този момент няма. Претърсен е автомобилът на Каплата, обискиран е той и домът му, както и офис на фирмата му. От столицата пристигат два екипа от най-добрите ни криминалисти, но от Янек Миланов не е открит.  

Каква е причината дупничанинът да изчезне и дали изобщо е сред живите?

Историята започва през 2017 г., когато Янек се прибира за лятната си ваканция у дома. Във Франция той има фирма за ремонт на недвижими имоти. В родината се връща веднъж годишно, през лятото, за не повече от седмица-две. Това лято ще го срещне със съпругата на Каплата – Петя Николова. Тогава тя има 17-годишен син от Каплата, Янек и Петя живеят в два съседни блока в жк „Бистрица“. До момента, в който се засичат погледите им на улицата, се познават бегло. За нея в града се знаел, че името й се свързва като собственичка на фризьорски салон. Янек е знаел чия съпруга е тя, но по това време се оказало, по нейните думи, че отдавна нямали нищо общо в интимната част с Каплата, че са разделени, че от години е била пренебрегвана, а той рядко се прибирал в семейното им жилище. 

Започва мимолетна връзка. Петя и Янек никога не излизат пред своите съграждани заедно. Тя го посещава в дома му, дискретно. След края на ваканцията дупничанинът се връща във Франция, но Петя не престава да го търси по телефона, пише му есемеси, иска му приятелство във фейсбук, което той приема. 

Всичко това фигурира като показания на свидетели в предварителното производство. 

„Брат ми не е имал тези срещи за нещо сериозно, за връзка, в която има перспектива. Ние сме достатъчно близки с него и впоследствие той ме държеше в течение на всичко, което се е случило“, каза пред Флагман.бг братът Марио Миланов, който се е прибрал в Дупница и опитва да помогне на разследващите с каквото може.  

След известно време обаче Каплата се свързва във Франция с Янек и опитва да осъществи контакт с него, вероятно да разбере дали любовната връзка продължава. 

Бившият гард, известен в Дупница с побоища и заплахи, разпитва за възможност да пътува до Франция, но след това се отказва от воаяжа. Следват две покушения над автомобила на Янек, паркиран пред жилищния му блок в Дупница, Пежото на два пъти е с нарязани гуми, а след това и цялото е надраскано. Янек поставя видеокамери. Следва стрелба с 10-калиброва пушка в прозореца на апартамента му. Ауспухът на автомобила му е запушен с химическа пяна. Принуждава се да го продаде за старо желязо. Следва атака с камъни по балкона. Всичко това е записано от видеокамерите и предадено в дупнишката полиция още през миналата година от Янек, той настоява да се изясни кой посяга на имуществото му, но напредък при местните разследващи няма. 

През това време той напълно е преустановил връзката си с Петя, разприятелил я е и във ФБ, въпреки че тя не спира да му праща и еротични снимки, според твърдения на негови близки, дали вече показания в МВР. 

През май т.г. Янек си купува ново Пежо, с него пристига в Дупница от Франция в понеделник, на 27 юли. На следващия ден, вторник, получава по вайбър снимка от гроба на родителите му, която обаче може да се види само на превю. Той веднага сигнализира органите на МВР, смятайки, че това е директна заплаха за смърт. След изчезването му на 31 юли полицаите провеждат задълбочено разследване и установяват, че снимката е изпратена от 21-годишно лице от Кюстендил, криминално проявено, разполагащо със стотици карти за мобилни телефони. Дали това лице има връзка с последвалите събития е загадка засега. 

В сряда, 29 юли, Янек засича на улицата Каплата и му казва, че е време да изяснят недоразуменията помежду си по мъжки. Каплата предлага да се видят в петък в 23 ч. в неговата база в парк „Рила“. Янек се съгласява, междувременно той съобщава на съседите си и на брат си в Англия, че смята да отиде на тази среща, за да приключи кошмарът, в който живее. Близките му го съветват да се откаже от идеята за пътуване извън града – още повече да ходи на територията на страховития бивш гард. В крайна сметка Капланов и Янек Миланов се срещат в центъра на града в уречения час. Камерите заснемат как Янек се качва на предната седалка на БМВ-то му и двамата поемат към изхода на града. След около час и половина БМВ-то се завръща, но само водачът му попаднал във видеокамерите. Впоследствие той твърди, че Янек седял на задната седалка и затова не е сниман. 

Следствена тайна е какво е разказал Капланов от срещата между двамата, която е продължила час и половина. Около 00:40 ч. телефонът на Янек вече е изключен, а клетката му е някъде в кв. „Бистрица“. Днес е 18 август, а от Янек няма и следа. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. 777

    Така е нито полицията е читава нито управата нита държавата!Всички знаят за случващото се ,ама никой не иска да рaботи и да предотвратява подобни убийства.Полицаите в БГ ги е страх от престъпници!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *