Заради частни имоти и преструктуриране на болничния комплекс община Благоевград възлага нов ПУП за района на МБАЛ

Изработване на нов подробен устройствен план (ПУП) на района на МБАЛ – Благоевград възлага общината чрез обществена поръчка. Това се налага заради възстановени частни имоти в горната част на терена в района на Баларбаши, където е сградата на бившето детско отделение, обясни зам. кметът по строителството инж. Евгени Терзиев. Той уточни, че в долната част на терена откъм ул. „Славянска“ няма проблеми.

„Трябва да удовлетворим териториалните претенции на частните собственици и да могат да влязат във владение на имотите си, както и да оползотворим цялото пространство. Има сгради, които се използват, и други, които не се експлоатират ефективно, затова е нужна нова разработка за нова болница с нова инфраструктура и свободните пространства да се обособят за други цели – като балнеология, паркове и т.н.

Зам. кметът инж. Терзиев посочи още, че след отцепване на частните имоти мястото, което остава за болничния комплекс, ще е напълно достатъчно, за да се обособят и паркове, и нужната инфраструктура. 

Поръчката за изработване на ПУП е на прогнозна стойност от 30 000 лв. без ДДС като срокът тя да се представи в общината е максимум 90 дни. Провеждането й е насрочено за предпоследния работен ден на 2020 г.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Знаещ

    Време беше новите “господари”, псевдо бизнесмените да посегнат на терена на болницата. След Бачиново даже болницата е по апетитна като терен. Не остана нищо небетонирано в тъпия град. Сега ще почнат да се показват едни нотариални актове от османската империя. И накрая пак едни и същи строят и продават апартаменти, само че вече няма на кого последния да затвори вратата и към терминал 2

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *