Зарязан Ромео поръча от затвора да залеят бившата му с киселина

МВР във Варна под прякото ръководството на Окръжната прокуратура предотврати приготовление за извършване на тежко престъпление против личността – причиняване на тежка телесна повреда на жена.

Жертвата е трябвало да бъде залята с киселина, за да „се мъчи цял живот и да не я погледне друг мъж“.

Подозрението, до което водят данните, е, че поръчката е била отправена от Б. В.- мъж с богато криминално и съдебно минало, който е живял на семейни начала с жертвата. Той се намира в затвора, където е задържан под стража по обвинение  за друго престъпление.

Данните сочат, че предложение да извършат обезобразяване на жертвата било отправено към няколко души. Всички те са приемали да я извършат. След изпълнението й извършителят щял да получи 1000 лева и амфетамини.

Част от хората, с които са водени разговорите за поръчковото заливане с киселина, са наркозависими. Някои от тях са дали привидно съгласие заради обещаните наркотици от заподозрения като поръчител. Наети били и хора, които да следят поведението на нарочената за заливане с киселина жена.

След като жертвата не била намерена от преследвачите й, поръчителят насочил своите действия от затвора за издирване на нейни близки, които също да бъдат залети с киселина.

За да бъде предотвратено престъплението против личността, на 9 юни е била проведена специализирана полицейска операция на територията на Провадия, Долни чифлик и село Дъбравино.

Като съпричастни към планирането на престъплението са задържани 17 души, сред които и две жени.

На три адреса са намерени и иззети високорискови наркотични вещества. Материалите са докладвани на дежурен прокурор, като в момента се извършват активни процесуално-следствени и оперативни действия за доказване на престъпната дейност.

При събиране на достатъчно доказателства и след преценката им Окръжната прокуратура във Варна ще привлече към наказателна отговорност някои от задържаните засега за 24 часа лица. По случая работят и прокурори от Районната прокуратура във Варна.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *