Засилени проверки на храните преди празниците

Засилени проверки в търговската мрежа, по ресторанти и пазари започна Българската агенция по безопасност на храните преди Коледните и Новогодишните празници. Проверяващите екипи ще следят за качеството на традиционните продукти, които всяко българско семейство поставя на трапезата си, съобщава БНТ.

До края на годината ще се проверява и медът в търговските вериги.

“Правихме проверка на избирателен принцип на няколко продукта със състав пчелен мед, основно беше от български производител. Нямаше несъответствие в етикеровката, маркиране, срок на годност, произход България”, каза д-р Снежана Пантелеева, главен инспектор БАБХ – Пловдив.

Въпреки че клиентите в магазина станаха свидетели на проверката, това не увеличи потребителското доверие в качеството на стоките.

Инспекторите проверяват търговската документация и етикетите на продуктите от месо.

 “Ако се утановят нарушения се предприемат и административни мерки, те са различни може да се спре продукцията, да се насочи за унищожаване”, заявид-р Чавдар Чавдаров, началник отдел контрол на храните към ОД на БАБХ Пловдив.

През уикенда проверка на пазара в Кричим са иззети 35 кг свинско месо без документи и с неясен произход.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. The Dark lord

    Допуснахте стотици, а може и хиляди тона заразено пилешко със салмонела, допуснахте 40 годишно замразено свинско, допускате и още един куп отровни храни и сега ми се правите на загрижени!!! …или може би това е поредния рекет!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *