Засилиха контрола по границите с Турция и Гърция

Българските власти затегнаха контрола по границите с Турция и Гърция. Освен повече патрули- повече са и проверките на автомобилите в пограничните райони.

В близките до границите с Гърция и Турция райони полицейското присъствие не е ново. От няколко дни обаче хората казват, че броят на униформените се е увеличил значително. Това от една страна ги успокоява, от друга страна обаче на фона на събитията в Гърция хората тук са нащрек.

 Вече месец службите в България сследят отблизо ситуацията в Гърция и Турция. Затова и по границите ни присъствието на униформени е усилено.

  „Колегите от гранична полиция са с усилени патрули и сме пренасочили сили на жандармерия, които работят в граничните райони. Имаме готовност, ако се пренесат до нашата реакция да задействаме плана за кризи. Разговаряли сме и с министерството на отбраната, армията също е в готовност, нашите сили всички са в готовност”, обясни пред NOVA Ивайло Иванов, главен секретар на МВР

За някои от пътуващите увеличеното присъствие на униформение е необичайно. „Нещо необичайно, не е било така никога. Сега са повече. ние пристигаме от Капитан Андреево . Няколко коли видяхме”, сподели Недялка Костадинова.

А в граничните села още си спомнят наплива от мигранти преди няколко години. „Лично аз съм хващал поне 40-50 човека, тука са минавали. Бедни хора.”, разкзва Коста Атанасов от село Щит.

И въпреки че ситуацията в момента е спокойна службите уверяват, че са в готовност за действие.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *