Застанете пред огледалото и си кажете тези шест неща

На всеки един от нас му се е случвало да се събуди сутринта и да се усети така, сякаш е работил цяла нощ.

Тотална липса на енергия и увереност. Не се притеснявайте! Станете, застанете пред огледалото и се настройте за прекрасен ден.

Искате ли да пробвате? Ето няколко утвърждения, които трябва да си казвате. Препоръчани са от експерти по психично здраве.

Как да не ме обичат!
В повечето случаи нашата неувереност и негативното говорене по свой адрес се дължат на страха, че не сме достойни да бъдем обичани. Или пък, че трудно може някой да ни обича, казва психологът Карли Клени.

Казвайки „Достоен съм за обичане“, вие поставяте основата на настройката, че заслужавате уважение и привързаност.

Страхотен/на съм!
Така го кажете, че да се изчервите. Дори нещо повече. Има научно доказателство, което казва, че употребата на нецензурни думи по уникален начин се отразява върху мозъка.

Използвайте силни думи, за да опишете своята сила и отлични качества. Това е перфектен начин да се окуражите и да бъдете най-доброто от себе си през деня.

Горд/а съм от себе си!
Трябва ли да го чуете от другите хора, за да се чувствате уверени? Експерти казват, че е достатъчно сами да се окуражавате по този начин.

Отивам на работа и ще съм страхотен/на.
Не казвайте „трябва“, тъй като така само изцеждате психическата си енергия. Кажете „отивам“. Това е ваше решение, позитивна настройка и може да постигне чудеса в продуктивен план.

Толкова съм развълнуван/а в този ден!
Преформулирайте своята тревожност и неудовлетворение с думи, които са способни да ви заредят с настроение. Излъжете и тялото, и ума. Защо? В името на успешния ден.

Избирам да се чувствам прекрасно
Ако нещата не се получават, има обяснение защо губите енергията си и своята позитивна настройка. Не сме способни да влияем на обстоятелствата. Може да изберете обаче как да се чувствате, казва терапевтът Кристин Скот-Хъдсън. Чрез това утвърждение си напомняте, че вие решавате какви да са емоциите ви.

Избирам днес да се чувствам спокоен/спокойна.
Щастието е избор, който правим.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *