HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Застраховател осъди на 2719 лв. община Благоевград за пропаднала в дупка кола на бизнесмен

Община Благоевград бе осъдена заради дупки на пътя. Регресният иск е заведен от застрахователна компания, която изплатила обезщетение за ремонта на увредения автомобил.

Злополуката станала по пътя за бившата база на ДАП в с. Изгрев с лек автомобил „Сузуки Суифт”, управляван от Кирил Сукалински, който заедно със сина си Александър пътувал към офиса на транспортната им фирма. Преди ляв завой колата на бизнесмена пропаднала в две големи дупки на пътното платно, чул се трясък и шофьорът спрял. Обадили се на телефон 112, а впоследствие при огледа на автомобила в сервиза се установило, че има изкривяване на заден мост.

Ремонтът на стойност 1942 лв. е покрит от застрахователната компания, в която собственичката на автомобила, 20-годишната дъщеря на Кирил Сукалински – Надя, имала застраховка „Каско стандарт“.

От изисканата справка в Министерство на регионалното развитие и благоустройството е установено, че участъкът с дупките е част от общинския път Благоевград-Еленово-Изгрев-асфалтова база, който се стопанисва и поддържа от общината. Това дало основание на застрахователната компания да заведе регресен иск.

В хода на делото са разпитани като свидетели баща и син Сукалински и е назначена съдебно-икономическа експертиза, която потвърдила стойността на щетите.

Съдия Гюлфие Яхова кредитира заключението на вещото лице и осъжда общината да изплати на застрахователната компания претендирания иск, равняващ се на стойността на ремонта, както и направените по делото разноски в размер на 777 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *