Застреляха с 97 куршума големия мафиот „Шунката“

Мъж на 44 години е бил убит с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос Космос, съобщават гръцките медии. Убийството е станало в 2:00 часа след полунощ в неделя.

Според телевизия Скай полицията разглежда случая като част от „вътрешната война в гръцката мафия“.

На видеозапис се вижда как 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който пристига друга кола, откъдето слизат двама души, за да извършат убийството. След множество изстрели единият извършител отваря шофьорската врата, за да се увери, че жертвата е мъртва.

Впоследствие извършителите подпалили джипа, информират гръцките власти.

Полицията издирва поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена изключително висока сума, тъй като жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като основен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията. Той е бил известен с прякора „Замбон“, в превод „Шунка“.

В колата му са открити два мобилни телефона, пистолет с калибър 9 милиметра, както и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника.

Полицейските власти подозират, че зад убийството се крие мафиот, известен като „Карафлас“, в превод „плешив“. Самият Замбон е заподозрян за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите „Рамбо“ и „Ньоньос“.

Това не е първият опит за убийство на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 г. „Замбон“ отново се оказал жертва на нападение, при което е бил сериозно ранен в ръката и крака, но е успял да се измъкне, след като автоматът „Калашников“ на извършителите е засякъл и е успял да изстреля само 3-4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора „Бела Мафиа“, с която Замбон някога е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е извършено в гаража на дома ѝ в Кифися.

През 2015 г. „Замбон“ участва в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители.

Името на жертвата от този уикенд е споменавано публично и през 2012 г., когато му е поръчано убийството на съдия, отговорен за съдебен процес, свързан с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 г. и освободен, след като похитителите са получили искания от тях откуп – 30 милиона евро, които не са намерени и до днес.

Убитият тази неделя 44-годишен мъж е поел поръчката, но не е имал време да я изпълни, тъй като през ноември 2012 г. е заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и е задържан за рекет по споменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.Източник: БТА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *