Застудяване, вятър, дъжд и сняг в следващите дни

Таи нощ облачността ще бъде значителна. Дъжд ще превали на запад и северозапад, а сняг — в Западна Стара планина. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около 1-2 на север и северозапад до все още 7-8 градуса в югоизточните райони.

Вятърът в по-голямата част от страната ще спре, освен на югоизток, където ще духа до умерен от югозапад.

През деня утре ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който отначало по високите полета, а по-късно и в останалите райони ще преминава в сняг. В ранния следобед температурите ще бъдат от 1-2 градуса по високите котловини на запад до все още около и над 10 в югоизточните райони.

Ще се появи и усилва северен вятър, с който застудяването ще продължи.

В западните части на Европа температурите се повишават и ще превалява дъжд. Застудява в централните части на континента и на Балканите, а най-топло е в Рим и Атина.

Затопля се и на изток, като в Киев и Москва температурите ще бъдат малко над нулата и ще превалява дъжд и слаб сняг.

В сряда ще остане облачно, все още със слаби превалявания от сняг, които през деня постепенно ще спират. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до около нула, по морето до плюс 3-4, а дневните – от минус 2 до плюс 4 градуса. Ще бъде ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад.

Облачно, почти без валежи или със съвсем слаби такива ще остане времето в четвъртък. Минималните температури ще бъдат обичайни за месец януари – от минус 6 до минус 1, а дневните ще останат без съществена промяна. 

Остава ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад.

В петък вятърът ще отслабне  и ще се ориентира от югозапад, а температурите ще започнат да се повишават.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *