Застъпничка на БСП в Кромидово съди за обида селската кметша, обвинила я, че е болна от коронавирус

Бившата кандидат-кметица от БСП в петричкото с. Кромидово Йорданка Драмова заведе дело срещу съпругата на селския кмет Борислав Филадов – Златка, за обида. 62-годишната партийна активистка съди кметшата за това, че в деня на изборите Златка Филадова я обявила за болна от коронавирус и я обвинила, че вместо да стои у дома под карантина, ръси зараза сред избирателите.

„Никога не съм боледувала от коронавирус и това може да се провери в регистъра на РЗИ – Благоевград, но особено обидно ми стана не от скандала, който ми вдигна Филадова, а от това, че звъня на тел. 112 и на другия ден името ми беше по вестниците като на човек, за когото изборната победа на БСП е по-важна от здравето на съселяните й”, мотивира иска си Драмова.

За да изчисти името си преди съдебното решение, тя се свърза с редакцията ни и разказа какво точно се е случило.

„Бях определена за председател на секцията вКромидово, но 2 седмици преди изборите ходих на полето, където гледам ягоди, и вероятно съм изстинала, защото се почувствах зле. Тъй като преди 10 г. изкарах много тежка бронхопневмония, свързах се с моя позната лекарка и тя ми предписа инжекции. Преди самите избори се обадих на общинската председателка на БСП в Петрич Йорданка Атанасова и й казах, че като председател на СИК няма да мога да пътувам до Благоевград и да вися цяла нощ на улицата за предаване на протокола, защото още не се чувствам много добре. Данчето веднага предложи на мое място едно момче, а на мен издаде документ за застъпник и ме помоли да съм на разположение на комисията, защото аз години наред съм правила избори и в селото няма по-опитен в това отношение човек от мен.

От СИК-а в Кромидово ми звъннаха с молба за помощ 15 минути преди началото на изборния ден на 4 април. Отидох веднага, обясних как трябва да се оправи стаята, как се попълват протоколите, на какво да обръщат внимание колегите. После се прибрах у дома. Върнах се след няколко часа да гласувам. В този момент дойде и жената на кмета, която носеше кафета, и ме попита какво правя в секцията и къде ми е документът за застъпник. Заради агресивния тон й заявих, че тя не е човекът, който може да ми търси сметка, и в резултат Златка започна да ме кълне и да ми пожелава да отида при майка й, която не е между живите. Обади се и на тел. 112 да съобщи, че съм болна от коронавирус. Дойдоха 2 полицайчета, обясниха ми, че от РЗИ отрекли да има лице с коронавирус с моите имена, но все пак били длъжни да направят проверка.

Това е цялата история. Синът ми, който има охранителна фирма в София, и лидерката на БСП в Петрич Йорданка Атанасова настояват те да заведат дело за обида срещу Филадова, но в крайна сметка обидената се почувствах аз и затова исковата молба е от мен. Винаги съм била либерална и толерантна на изборите, нося на комисиите кексове, баници, гледам да няма напрежение, но клетвите на Златка Филадова не мога да ги преглътна“.

Справка в протокола на с. Кромидово от гласуването на тези парламентарни избори показва, че грозните сцени и клетви е можело да бъдат избегнати – от 68 гласували тук 34 са го направили за партията, от която Борислав Филадов бе назначен за кметски наместник – ГЕРБ, по 11 гласа имат БСП и „Има такъв народ“, а 6 са подкрепили партията на Васил Божков БНО.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Юлияно

    Това е напълно нормално,както за Кромидово, така и за съседното село Капатово..Съппругите на кметските наместници и от двете села са се взели много на сериозно и самите те се изживяват като наместници.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *