Затвореното от 4 г. култово барче в Първи корпус на ЮЗУ отваря врати с цена на кафето 40 ст.

ЮЗУ отваря култовото барче на третия етаж в основния Първи учебен корпус на университета, което от 4 г. е затворено. В момента текат последните приготовления и заведението официално ще заработи от понеделник, 17.09.

Припомняме, че то бе затворено, след като ЮЗУ на няколко пъти го отдава под наем, но наемателите се отказват. Сега обаче самият университет ще стопанисва огромното барче с двеста места, като цените са 40 стотинки за обикновено кафе, марковото с чаша минерална вода – 60 ст., безалкохолното ще е левче, а принцеси и сандвичи са с цени до 1,50 лв.

„Целта ни е не да печелим от студентите, а да ги приобщим, да създадем едно място с приятна обстановка, където студентите и преподавателите да се чувстват комфортно, да общуват помежду си”, коментира помощник-ректорът на университета Николай Тахов, който лично контролира целия процес по обновяването на барчето.

То е с пана по тавана в пъстри цветове, изкуствена трева и цветя на терасата. Любопитното е, че до централния вход на заведението е поставено пиано. Там студенти от Факултета по изкуствата ще изнасят кратки програми, като могат да бъдат докарани и още музикални инструменти, така барчето да се ползва и за различни мероприятия.

„Ректорът държи безкомпромисно на качеството. Затова сме купили две италиански машини за кафе и кафемелачка с автоматичен дозатор. Освен това всичко ще се предлага в стъклени и порцеланови чаши, никаква пластмаса, а кафето за навън е в картонени чаши с дървени бъркалки“, разясни Н. Тахов. Той допълни, че вече е готово логото на барчето, кръстено „Бон Тон”. С името ръководството на университета иска да даде пример за добри обноски, обслужване, поведение… Персоналът е съставен от служители на университета, пренасочени от закрития студентски стол № 2, и двама студенти, които ще отсервират, а ЮЗУ ще им плаща почасово.

Николай Тахов съобщи и друга добро новина за студентите. Месечният наем на двете студентски общежития с капацитет от 800 човека остава непроменен – 42 лв. за общежитие №1 и 48 лв. за общежитие №2. Другата добра новина е, че от тази академична година в двете общежития ще има постоянно топла вода, а не както досега – по график и в определени часове.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Некой си

    Дайте го пак на Райо Чората или други подобни бандити и ще има “бонуси” за БоЮр и камарилата около него!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *