Затвориха летището в Тирана, броят на жертвите и ранените от земетресението расте

Броят на жертвите на силното земетресение, което удари Албания сутринта, се увеличава. Според последната потвърдена информация от Министерството на отбраната 6 души са убити, трима в Дуръс, двама в Туман и един в Курбин, съобщава МИА.

Все още не е известна съдбата на четирима граждани на Косово, които са били настанени в малък хотел в Дуръс, напълно разрушен след земетресението. Не е изключено част от персонала на хотела да е загинал. Над 300 са вече ранените. 

Спасителните екипи са максимално ангажирани с отстраняването на отломки от пететажна сграда в Дуръс и многоетажна сграда в Туман. Според очевидци, под развалините на туманската сграда има 9 души – членове на две семейства. Работата на спасителните екипи утежняват честите последвали тремори, броят на които надхвърля 110.

Летището „Майка Тереза“ в Тирана е затворено поради големи щети на терминала.

Местните медии съобщават, че училищата днес ще бъдат затворени.

Повече от 30 труса с епицентър край Дуръс, Албания, са регистрирани до момента след силното земетресение тази сутрин в 02:54 часа с интензивност 6,4 по Рихтер. Общо броят на вторичните трусове досега е 110.

Най-силният от трусовете се е усетил и в Северна Македония. Сеизмологичната обсерватория към Природо-математическия факултет обяви, че земетресението е усетено в Охрид, Струга, Дебър, Гостивар, Тетово, Скопие, Кичево и Битоля в източните части на страната.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *