HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Затворник в Бобов дол се опита да скатае карцера

Административният съд в Кюстендил потвърди заповед, наказваща затворник със 7 дни карцер в Бобовдолския затвор. С молба до правораздаващата институция лишеният от свобода Емил Евгениев поиска отмяна на наложеното му дисциплинарно наказание. Затворникът твърди, че е с влошено здравословно състояние, което не му позволява да изтърпи изолатора.

Наказанието е постановено със заповед, подписана от Весела Конакчийска, която тогава е била определена за началник на затвора, тъй като титулярят Александър Апостолов е бил в болнични.

Съдията от Административния съд Иван Демиревски е категоричен, че заповедта е законосъобразна. Според него изолирането в наказателна килия е дисциплинарно наказание, наложено, след като затворникът скочил на бой на съкилийник.

Емил Евгениев се оказва и с богато затворническо досие. По делото бяха приложени и няколко заповеди, с които той вече е бил наказван. През месец май той е наказан с лишаване от хранителна пратка за срок от два месеца. По-рано през март е пратен на извънредно дежурство по поддържането на чистотата и хигиената за срок от три дни. От началото на годината пък администрацията в затвора издава заповед, с  която същият е наказан отново с извънредно дежурство по поддържането на чистотата и хигиената, този път за срок от 7 дни.

Заради провинения Евгениев е пратен в изолатора за 10 дни в края на миналата година, а преди да се стигне до крайната мярка, е предупреждаван и писмено. Решението на съдия Иван Демиревски е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *