Затвор за нелегална търговия на цигари и алкохол

Затвор за производство и търговия на нелегални цигари и алкохол. Промените в Наказателния кодекс бяха гласувани от депутатите на първо четене и предвиждат от 1 до 10 години лишаване от свобода. Промените криминализират нелегалното производство на алкохол и цигари, съобщава Нова телевизия. Въпреки че се отнасят за големите производители, обикновеният човек също се притеснява дали няма да се окаже, че едно невинно продаване на бутилка домашна ракия ще бъде престъпление.

Никола Бенджов е на 79 години и вари ракия всяка година. Казва, че е по-евтино, а и винаги знае какво има вътре. Той често подарява от спиртната напитка на свои близки, но понякога и продава.

“Не мисля, че това е престъпление. Произвел съм я с парите и труда си”, категоричен е Бенджов.

Председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов беше категоричен, че малките производители могат да бъдат спокойни, защото те са извън обхвата на този закон. Промените бяха инициирани по настояване на прокуратурата след акциите срещу нелегалното производство на алкохол и цигари от последните месеци.

“Целта беше да се обхванат всички случаи на подготовка и действия, които водят до създаването на акцизна стока”, заяви Кирилов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *