HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЗАТОВА Е РИСКУВАЛ! Синът, убил майка си на жп прелез, бързал за болницата

Окръжна прокуратура-Пазарджик ще повдигне обвинение за непредумишлено убийство на 43-годишния Михаил Искров от Белово – водачът на лекия автомобил „Фолксваген Голф“, който бе блъснат от товарен влак на неохраняем прелез край село Ковачево (Община Септември) в събота в 11.22 часа.

При фаталния инцидент на място загинала 70-годишната майка на мъжа, който се оказа служител на „Съдебна охрана“ в София, а 74-годишният му баща е откаран в изключително тежко състояние в МБАЛ „Пазарджик“ и е с опасност за живота. 43-годишният шофьор на голфа се е отървал с леки контузни рани, тъй като при удара е изхвърчал от купето, съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Два специализирани автомобила на Пожарната едва са успели да отворят колата, която била жестоко смачкана от влака и отнесена на 30-ина метра от прелеза, пише Труд. Михаил Искров е карал родителите си към болницата, тъй като баща му се почувствал много зле сутринта.

Именно това го накарало да направи рискованата стъпка, довела до трагедията на прелеза – да заобиколи спуснатата бариера и при включени светлинни и звукови сигнализации да тръгне да изпреварва идващия товарен влак с номер 10392, движещ се в посока от Пловдив към София. Според разследващи злополуката с фатален край е предизвикана от грубо нарушаване на правилата за преминаване през жп прелез.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *