Затоплянето продължава, но ще има и места с краткотрайни валежи

Постепенното затопляне на времето продължава и в следващите дни.

През нощта облачността ще бъде променлива.  Ще остане почти без валежи. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 9 до 14 градуса.

През деня утре ще има променлива купеста облачност, но ще има и слънчеви интервали. Само на отделни места ще превали краткотрайно. В Източна България ще духа все още слаб северен вятър.

Температурите ще се повишат и ще са от 21 до 27 градуса. 

Утре в Европа температурите ще се понижават само около Ла Манша — в Лондон и Париж ще бъде облачно, ще превали и дъжд.

В останалата, по-голяма част от континента вече се усеща близостта на лятото и температурите са близки до обичайните — около и над 25, на места и около 30 градуса.

Ще се затопля и на Балканите, както и в Украйна и европейската част на Русия.

У нас през почивните дни затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат от около 10 до 15 градуса. В събота дневните стойности ще са от 23 до 28, а в неделния ден ще достигнат 24 до 29, на места в низините до 30 градуса.

В събота ще остане почти без валежи, а в неделя около и след обяд на отделни места ще превали и прегърми.

В понеделник температурите ще се понижат с 2-3 градуса и на повече места ще превали и прегърми. Във вторник атмосферата ще бъде нестабилна. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и гръмотевични бури. В низините ще остава топло, с високи минимални и дневни температури от 23 до 28, 29 градуса, но в местата с по-интензивни валежи в планините  и полупланинските райони ще бъде по-хладно.

Според предварителните прогнози неустойчиво ще остане времето през голяма част от следващата седмица, а частична стабилизация ще настъпи едва в края и. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *