Затрупана с предложения! Клиники в Пиринско и София с оферти за работа към бившата шефка на гоцеделчевската болница д-р Радойкова

Бившата директорка на гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ д-р Мария Радойкова решава до септември къде да продължи кариерата си. Пред репортер на „Струма“ тя призна, че е затрупана с предложения за работа не само от здравни заведения в областта, но и от София и решението, което й предстои да вземе, ще е доста тежко. Последната оферта за работа, получена преди дни, е от Югозападна болница, но и то е пратено „във фризера“. Д-р Радойкова бе освободена от ОбС – Гоце Делчев, след като местният парламент през юни не прие отчета за дейността на  МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД за 2018 година. Мотивът на съветниците за освобождаването на болничния директор бяха задълженията  на болницата, които възлизат на 2 878 000 лева, от които 1 554 000 лева към доставчици, 713 000 лева бе размерът на кредита, който се изплаща, и 431 000 лева са задълженията към персонала. Една част от тях бе изплатена през януари, когато  дошъл превод от Здравната каса, а другата част е за неизползвани отпуски. Пред съветниците д-р Радойкова  уточни, че докато през 2014 година – последната, през която дейността е била напълно заплащана от Здравната каса, 59% от приходите са отивали за фонд „Работна заплата“, то през миналата година заради неразплатени дейности този процент е 75. Становището на д-р Радойкова бе, че вариантът да не се трупат задължения,   бил да се остави персоналът на ниски заплати.

Солидният опит като анестезиолог и високата оценка за работата й донесоха куп оферти за работа на д-р Радойкова веднага след освобождаването й от административната длъжност.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *