Затъналите в дългове „Напоителни системи“ оставиха 170 служители в Дупница без заплати и бонуси за Великден, тръгнаха и слухове за съкращения

170 работници и служители от “Напоителни системи – клон Струма-Места” със седалище в Дупница са оставени без заплати и бонуси за Великден. Работещи в предприятието, които пожелаха анонимност, тъй като се страхуват от уволнение, заявиха пред репортер на “Струма”:

“Оставиха ни без пари  за  Великден. Не получихме заплати, поне по някой лев да ни бяха дали бонуси за празника. Директорът получава над 2000 лв. заплата. В административния отдел възнагражденията стигат до 970 лв., а обикновените работници получават минималната заплата от 460 лв. Като поискаме увеличение, ни се казва, че предприятието има милиони левове загуба и не може, а за началническите заплати има пари”, негодуват служителите. Сред работниците цари напрежение и от евентуално съкращение, защото според коментарите в предприятието от “Напоителни системи” ЕАД е получено писмо до новия директор в Дупница Георги Такев, който седна на мястото на Иво Иванов, той беше преместен на работа в София като вътрешен контрол със заплата от 1000 лв.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *