Затягат контрола по спазването на противоепидемичните мерки в Благоевградско

Затягат контрола по спазването на противоепидемичните мерки в Благоевградско. Решението бе взето днес по време на онлайн среща, организирана от областния управител Бисер Михайлов. На нея присъстваха представители на всички общини от област Благоевград, Директора на РЗИ – Благоевград, Директора на ОДБХ – Благоевград.

По време на видеоконферентния разговор беше отчетено значителното завишение на броя на случаите на заболели от COVID-19 лица през последните няколко дни. Единодушно бяха взети следните решения:

От утре 15.10.2020 г. да започнат засилени проверки на територията на област Благоевград, в частност на територията на всички общини за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед № РД-01-548/30.09.2020 г., Заповед № РД-01-603/13.10.2020 г. на министъра на здравеопазването, с оглед успешното ограничение на разпространението на COVID-19, опазване и подобряване на общественото здраве на жителите в областта, както и предпазване живота на лицата от рисковите групи от възникване на тежки усложнения в следствие на инфекцията.

Освен това ще се следи за ограничаване на всички масови мероприятия на територията на общините с повишена заболеваемост.

При констатиране на нарушения, относно неспазването на противоепидемичните мерки /неспазване на физическа дистанция, редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения, неносене на лични предпазни средства и други/ ще се съставят актове за установяване на административни нарушения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *