Затягат контрола! Училищните директори ще бъдат оценявани на всеки 4 години от атестационна комисия

Една част от директорите не изпълняват добре задълженията си, не проявяват необходимата управленска култура. Затова те ще бъдат оценявани на всеки четири години от атестационна комисия. Това каза в сутрешния блок на бнт министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Факт е, че едно училище работи добре, ако директорът си върши работата, добави той. Вълчев съобщи, че в системата не достигат около 1000 учители, най-вече по математика и физика.

Учителската професия в последните години не е привлекателна и много студенти, които завършват педагогика, се реализират в други сфери, посочи той. Образователният министър съобщи, че до дни ще има учебници за всички класове. Той коментира и скандала с черно-белите учебници. Децата са различни в един клас, но те не следва да бъдат разделяни допълнително и от учебниците.

Учителите са тези, които могат да изберат само цветни или само черно-бели учебници в един клас, уточни Вълчев. Той обясни, че следващия месец със задна дата учителите ще получат 15% увеличение на заплатите. Освен тези 15%, увеличихме средствата за диференцирано заплащане с 0,5% и регламентирахме допълнителни възнаграждения за участие в екипите за обхват. Увеличение на заплатите се предвижда и от следващата година, но то ще се извърши по диференцирано разпределение, каза още Красимир Вълчев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *