Затягат мерките срещу COVID-19 в някои региони в Русия

Няколко руски региона затегнаха днес ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус и обявиха, че увеличават капацитета на болничната мрежа заради наплива на пациенти със заболяването, предаде Ройтерс.

В неделя руските власти обявиха над 14 700 нови случая за 24 часа – най-големия ръст за едно денонощие от февруари. През уикенда в Санкт Петербург, където се играят футболни мачове от финалите на “Евро 2020”, и в столицата Москва бяха въведени нови ограничения.

Властите в далекоизточния Приморски край съобщиха, че през следващите дни ще бъдат открити две болници в градовете Усурийск и Владивосток и че от април в региона са разкрити стотици нови болнични легла за пациенти с COVID-19.

“Сега виждаме подобен модел вълна като през пролетта на миналата година. Първо увеличаване на новите случаи в Европа, няколко седмици по-късно – в Централна Русия и след 2-3 седмици – в големите градове в Приморието”, каза регионалният здравен министър.

Властите в Бурятия заявиха, че се необходими още легла за интензивни грижи заради нарастването на новите случаи този месец. Най-малко до 1 юли в тази източносибирска република са затворени редица обществени места, включително парковете, площадите и басейните.

В богатия на петрол автономен регион Югра са забранени публични прояви с повече от 20 човека. От 20 юни хората, които се завръщат в региона, ще трябва да показват отрицателни тестове или сертификати за ваксинация. В арктическата Мурманска област на ресторантите е забранено да бъдат отворени през нощните часове, а една трета от държавните служители са пратени да работят дистанционно.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *