Защитени ли са паролите ни в мрежата?

Социалната мрежа Фейсбук обяви, че е засякла проблем в сигурността, който е засегнал 50 милиона потребители. Заради пропуск в защитата на кода на Фейсбук хакери са успяли да поемат контрола над профилите на потребителите и да ги използват по абсолютно същия начин, по който и истинските им собственици, пише obekti.bg, позовавайки се на Science Alert.

Ако сте били разлогнати от своя Фейсбук профил миналата седмица, било от телефона или от домашния си компютър, то е възможно и вие да сте станали жертва на тази атака.

До колко са сигурни паролите ни в Интернет? Автентикацията или идентифицирането пред дадена програма или услуга става обикновено по един от трите начина:

Чрез нещо, което знаете – като например парола, пин или специален код;

Чрез нещо, което имате: като например чип, токен устройство или банкова карта;

Чрез нещо, което носи вашата уникална биометрична информация: пръстов отпечатък, ирисов скан или снимка.

Истината е, че повечето профили изискват само един от тези методи, като дават предпочитание на комфорта на потребителя, който очевидно не може да помни десетки различни добре подсигурени пароли. Но едновременно с това включването на други методи на идентификация увеличава значително сигурността при идентифициране на потребителя и вие трябва да знаете това.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *